4 Kapitel 4

Vikten av att fokusera på det du vill bjuda in.

När man är mitt i något oönskat som jag pratade om innan, är det viktigare än någonsin att inte fastna i att fokusera på det oönskade – utan lägga hela sin kraft på att hålla fokus på det önskade. Varför? Jo för att ha en möjlighet att dra till sig något annat än det oönskade. Att bara konstatera sitt oönskade läge, hela tiden ha fokus på och se det som ÄR, ger inte mycket mer än just det. Att se bortom, leta möjligheter, och framförallt ha en okuvlig tro på att man kan skapa något bättre och att det redan är på väg – även om man inte ser det i sin fysiska verklighet ännu, – är framgångskonceptet. Tillit är ett så mycket starkare framgångsverktyg än de allra flesta förstår.

 

Tänk på det som om det vore vägen mellan två städer

– eller kanske länder. Om du ska åka från Sverige till en liten by i Frankrike som du aldrig varit i och som du inte kan se från din startpunkt, inte skulle du tvivla på att den verkligen fanns, bara för att du inte såg den från startpunkten. Eller tvivla på att den fanns för att du själv aldrig varit där även om andra varit det. Om du började tvivla kanske du inte ens skulle påbörja resan, eller avsluta resan mitt i, för att du tvivlade på att du verkligen skulle komma fram. När man ser det så låter det ju väldigt enkelt, eller hur?! Tänk på ditt eventuella oönskade läge, och tänk att, – om det finns en önskan/ett mål, så kommer den rätta vägen att visa sig längs vägen. Men inte om du inte aktivt rör dig ditåt! Eller om du konsekvent misstror att vägen och de önskade resultaten verkligen kommer komma till dig. Attraktionslagen samarbetar med ditt fokus. Och du kommer kanske ihåg att vi bara kan sända en signal ut i etern åt gången, vilket betyder att ju mer dina tankar – känslor – handlingar är kongruenta, – ju starkare blir din signal. Ju bättre känsla du har i magen, – ju mer positiv blir din signal, ju högre frekvens vibrerar den på. Det gäller att ha osviklig tilltro, framför allt, när du inte ser vägen framför dig. Innan vi går vidare till nästa kapitel, vill jag bjuda på några härliga deviser som kan ge inspiration och mana till eftertanke. Läs dem genom dina nya SÅ KLART – glasögon och se om du uppfattar något nytt.

 

Klokskaper

”The future depends on what we do in the present” Mahatma Ghandi

”Lärare öppnar dörrar, – men du måste själv gå in” Kinesiskt ordspråk

Life always offers you a second chance – it´s called tomorrow” Okänd

”Life begins at the end of your comfortzone” Okänd

”En liten bit i taget och du kommer långt” Spanskt ordspråk

”Let your past make you better, – not bitter” Okänd

”Det bästa är att veta vad man letar efter innan man börjar leta efter det” Nalle Puh

”Don´t be afraid to give up the good to go for the great” John D Rockefeller

”Be the change you wish to see in the world” Mahatma Ghandi

”Definitionen av galenskap är att upprepa samma beteende, men förvänta sig ett annat resultat” Albert Einstein

 

Mål och Attraktionslagen

Även om mål inte finns med i SÅ KLART – metodens åtta steg, är självklart målstyrning en oerhört viktig sak för det ger en kraftfull väg framåt i rätt riktning. Inom affärsvärlden är det ju självklart om inte, – nödvändigt att sätta mål för att sträva åt ett önskat håll för företagets tillväxt och framgång. Men inte lika många jobbar med målsättning privat. Man säger att endast 3% jobbar medvetet med sin personliga utveckling, vilket betyder att 97% inte gör det … Och gör man det, är det inte speciellt vanligt att det gäller det egna mentala växandet, utan då är det oftare saker som att sätta mål att man vill resa någonstans, spara pengar till något särskilt, springa ett lopp eller någon annan fysisk utmaning. Måla huset under semestern, bygga till, skaffa barn eller kanske magrutor. Vilket absolut inte är att förringa någon av dem, för vissa av dem kan verkligen vara stordåd och ibland handla om att kraftigt töja på sina gränser. Men målet att växa från där man står, till en högre nivå av insikt, vetande, kunnande om sig själv och livet, som kan leda till en kvalitetshöjning både i sitt görande och i sitt varande övar inte så många på. Vilket gör att det – för många, inte känns invant och bekvämt att förhålla sig till det personligt, – när man behöver göra det på jobbet! Framförallt är det svårt att få med sig känslan när det handlar om att det inte är ens egna mål, styrda från hjärtat. Vid det här laget har du säkert snappat upp hur avgörande viktig just känslan är.

 

Klokskaper 

”What you do today can improve all your tomorrows”

Ralph Marston

 

Ser man målprogrammering i kombination med Attraktionslagen, så är det en oerhört mycket mer kraftfull väg fram är bara målprogrammering i sig. Du kanske minns det som Gregg Braden konstaterar som jag nämnde i kapitel 1. Om man parallellt med målsiktet medvetet laddar sig själv med känslan av okuvlig förväntan på att man kommer nå det utsatta målet. – En osviklig tilltro att man redan ärpå väg i mål. Blir medveten om sina tankar och känslor gällande det man vill förändra och/eller skapa. Då kan målprogrammering bli oerhört kraftfullt och effektivt. För det ger en så mycket större kraft, eftersom man medvetet använder känslorna för att få momentum och medvetet  ”tunar” in sig på en hög positiv energifrekvens för att matcha den frekvens som det man redan skickat ut en önskan att man vill nå vibrerar på. Hur kan man veta att de ligger och vibrerar på samma frekvens? Jo, för det vi vill nå, vill ha in i vårt liv finns det ju en positiv tanke- och känsla runt. Det springer ur en känsla av vällust. Det ligger redan från början planterat i en positiv frekvens utan motsättningar eller motstånd. Vårt jobb är alltså att matcha frekvensen av det vi redan planterat. För att du ska kunna se det du vill åstadkomma i din fysiska verklighet, behöver du inte bara ”tuna” in dig, – utan även göra det som krävs för att hålla dig kvar på samma frekvens, annars kommer det inte visa sig eller bara visa sig fragmentariskt. För om du bara då och då känslomässigt hoppar upp till Canal + frekvensen, men sedan mestadels ligger på Tv4 frekvensen och sänder, – medan det du eftersträvar, ligger på Canal +, då kanske du inte är hemma och kan öppna dörren när väl leveransen kommer…

 

Om du/ni medvetet jobbar dagligen med att lyfta fram rätt känsla, i kombination med målsiktet – kommer ni både i företaget såväl som du/de i ditt/sitt privata, – nå era mål mycket fortare. Och framförallt må så mycket bättre på vägen dit. Resan dit ger och sprider positiv energi som attraherar det som liknar! Här är det många som lever i en tankevurpa. Det tror att de lönar sig att frustrerat kämpa mot sitt mål, försaka allt som ger glädje och återhämtning och hela vägen vara oroliga för att det verkligen kommer att gå vägen… Du har nu lärt dig tillräckligt hittills om hur vårt fokus interagerar med Attraktionslagen, och hur viktiga våra känslor är för att tuna in oss på rätt frekvens, att du med all säkerhet förstår att detta förfaringssätt mer försenar än skyndsamt levererar de önskade resultaten.

Eftersom känslan i magen är det som styr oss antingen till det som gör att vi mår bra/vilket gör att vi lägger oss på en hög positiv frekvens eller från det som gör att vi mår bra/vilket leder oss ned till en låg negativ frekvens, är det vår främsta uppgift att se till att vi så mycket som möjligt har en god känsla i magen, eller i alla fall den minst sämsta känslan i magen. För den leder oss hela tiden i rätt riktning!

På jobbet

Kommer du ihåg de experiment som gjorts med det kollektiva medvetandet som nämndes i början. Hur kan du använda det som det verktyg som det faktiskt är, genom att få hela din grupp att känna och tänka gemensamt, och tuna in ER på rätt frekvens? Vad tror du händer energimässigt om era mål hela tiden blandas upp med tvivel, frustration, o-motivation, inre och yttre stress? Vad händer om ni blir en klar medvetet positiv signal som alla har lätt att vara kvar i? Kan du se att det skulle kunna bli en avgörande skillnad?

 

Google som lysande exempel

Jag vill dela en artikel från företagande.se om Google som är ett lysande exempel på vad som händer när man jobbar medvetet med att skapa så många möjligheter som det bara går på arbetsplatsen och i sitt sätt att tänka till att sprida harmoni. Skapa möjligheter till en kollektiv hög positiv frekvens och ges goda möjligheter att behålla den. Där man drar fördel av kraften av det kollektiva medvetandet och kraften av den kollektiva positiva känslan som skapas och som leder gruppen och företaget åt rätt håll.

”En simbassäng, några bordtennisbord, hundvänliga områden, gourmetrestauranger som serverar organiskt odlad mat, vita tält med glasväggar och färgglada skiljeväggar. Ett nöjesfält? Skulle man kanske kunna tro, men det är fel. Det är Googles arbetsplats.

Google är en okonventionell arbetsplats. Både deras informella slogan “Do No Evil” och deras olika varianter av logotyper visar hur annorlunda företaget är. Företaget har öppet gått ut med att de inte har någon direkt avsikt att vara ett traditionellt företag och detta stärker samhörigheten mellan de som jobbar på Google. Att man lagt beslag på den åtråvärda titeln ”bästa arbetsplats” två gånger kan ses som ett bevis på att Google inte bara erbjuder en rolig och bra arbetsmiljö; man tillför en extra dimension till sina anställdas liv som höjer kvaliteten på såväl deras privata som professionella liv. Och det gynnar i slutändan Google som företag, för om den anställda mår bra, – så mår Google bra.

Googles kärnvärderingar:

Googles kärnvärderingar understryker hur viktig arbetskraften är. Potentiella Nooglers (en term för nya Google-anställda) måste genomgå en grundlig anställningsprocess där agnarna sållas ifrån vetet. Google anser själva att företagets anda är beroende av kvaliteten på arbetskraften varför man inte bara anställer de som är bäst eller mest begåvade utan de som man tror bäst kan upprätthålla företagets stolta filosofi. Den hårda anställningsprocessen kan dock sägas vara värd mödan – för när man väl har äntrat Googles röda karriärsmatta så tycker de flesta att det inte finns någon bättre arbetsplats i hela världen.
Google ser sina anställda som hårt arbetande individer varför man mer än gärna skämmer bort dem med fördelar och extra förmåner. Sukhinder Cassidy, VD för Google Asia Pacific och Latin America, citerades i The Economic Times: ”De här människorna utmanas på ett sätt som inte förekommer på andra företag och de arbetar otroligt hårt dag ut och dag in. Vi försöker därför göra deras liv lite lättare i hopp om att de skall bli mer produktiva och får ett mer välbalanserat liv. En gladare och mer samlad person kan bidra med mer till Google.”

 

På jobbet

”En gladare och mer samlad person kan bidra mer …”

Hur hjälper du dina medarbetare att vara i det här tillståndet? Hur medvetna är dina kollegor om vad de bidrar med? Hur hjälper du dig själv?

 

Världens bästa arbetsplats?

Vad är det då som gör Google till en av de bästa arbetsplatserna i världen, år efter år? Vad är det som gör Googlers och Nooglers så glada och tillfredsställda? Det är knappast en specifik handling som gör Google till den arbetsplats man är utan snarare den ideologi som genomsyrar företaget och dess anställda. Man avsätter t ex 20 % av all arbetstid till att uppmuntra sina anställda att skapa och experimentera med sina egna idéer. Gmail, Google News och Adsense är exempel på produkter som har kommit fram på detta sätt.

För Google lägger stor vikt vid sina anställdas idéer och anser inte att idéer och utveckling ska komma från ledningen. Genom att ha bloggar internt i företaget kan arbetarna dela med sig av sina historier, uppdateringar av pågående projekt och även söka efter idéer från sina medarbetare. Fredagsmöten hålls informellt, där alla får information om vad företaget har åstadkommit den senaste veckan och vad som förväntas av den kommande. Alla uppmuntras att delta och det går till och med att delta via webbsändningar för dem som sitter vid andra Google-kontor och inte kan närvara fysiskt.

För att få de anställda att känna sig delaktiga i företagets framgångar och målsättning så har man placerat ut förslagslådor och whiteboards överallt. På så vis så skapar man inspiration hos den anställda att vilja tillföra något eftersom hen vet att hens idé och åsikt kommer att beaktas oavsett hens rang. Google Toolbar är en innovation som vuxit fram på detta vis. Och det är just detta som gör Google till den stora familj man anser sig vara, att man ser det som grundläggande att anställda och företag växer tillsammans. För att gagna den anställdas personliga mål så erbjuder man utbildningsprogram där hela kalaset betalas av företaget. För anställda som vill fördjupa sig i mer avancerade studier så erbjuder man en global studieledighet i max 5 år. De anställda kan dessutom få ersättning upp till $150 000.

 

En enda stor familj

För Google vet att man måste ge något för att kunna få något tillbaka. Genom att skapa tillit och ansvar så skapar man ett band, en relation som blir starkare och djupare än bara affärsmässig. För den anställda kommer att leva Google och därigenom sprida företagets budskap på ett positivt sätt i allt hen gör. Se bara på lönesituationen; sedan år 2004 så har över 900 anställda blivit mångmiljonärer. Det handlar om att ge och ta.

Den informella och inspirationsrika arbetsmiljön stärker moralen hos arbetarna vars vilja att ge något extra tillbaka till sin familj ökar. För den anställda ser det inte som att hen ger något tillbaka till företaget; Google har personifierat företaget genom att skapa en stor familj, och därför så känner den anställda att hen gör något för sin familj snarare än för en grå massa till företag.”

 

Klokskaper 

”Problem kan inte lösas med samma tankesätt som skapade dem.

Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka.”

Albert Einstein

 

Titta på artikeln genom SÅ KLART – glasögon

Det är verkligen alla rätt på detta! Inte bara sett ur ett trivsel- och relationsperspektiv utan framförallt ur ett energiperspektiv! I den här miljön, med den här filosofin och med det här sättet att boosta sina anställda, växer en positiv och harmonisk känsla i varje individ, vilket gör att de mår bra, känner sig inspirerade, sedda, uppskattade och viktiga. De känner sig delaktiga i företagets framgångar, får inspiration och utrymme att växa, men även till kreativt tänkande eftersom företaget/familjen inspirerar dem förutom de lagda riktlinjerna de jobbar efter, till att skapa utifrån sitt eget hjärta med vetskapen att de får gehör. De lever med positiva förväntningar och tilltro till att de blir sedda och att deras idéer blir emottagna som viktiga. Att de kan skapa en skillnad. Vilket leder direkt vidare till nästa kapitel.