1 Kapitel 1

Nu har du redan innan första kapitlet ens har startat, förhoppningsvis fått några nya insikter som gör att du kommer att ta till dig det du läser härifrån och framåt på ett märkbart djupare plan.

 

OM, du hoppade över reflektionsarbetet i avsnittet före kapitel ett,

så vill jag varmt rekommendera dig att gå tillbaka och göra det. Detta gäller självklart inte alla, men för dig det gäller, – vill jag inspirera dig att ifrågasätta VARFÖR du gjorde det! Varför hoppade du över? Tänkte du kanske att du kunde hoppa över de bitar du kände inte verkar så viktiga, intressanta, eller som du känner att du redan vet? Eller var det något som du kände dig obekväm med? Försökte du skydda dig mot något genom att bara skrapa på ytan men välja att inte vilja gå hela vägen? Om ja, vad? Vad tror du skulle hända om du gjorde det? Eller tror du inte att något skulle hända, – så det var därför du hoppade över det?! Om du tänkte det sistnämnda, – gör om, gör rätt! Självinsikt leder alltid framåt! Och tänk om det är så att jag faktiskt kommit något avgörande viktigt på spåren… Genom att inte läsa hela receptet och hoppa över, för dig – där du står just nu, – oviktiga moment, kanske du missar en viktig pusseldel som ligger till grund för ett lyckat resultat! Som att göra en sufflé som är en utmaning för de flesta, men hoppa över några moment som för dig verkar helt oviktiga med den kunskap du har. Sett från där du står.

Bara för att du ska kunna se orsak och verkan ännu tydligare, lägger jag in ett recept på chokladsufflé vilket som sagt är en utmaning för många eftersom det krävs en sådan exakthet och fingertoppskänsla för att få den att resa sig, – och stanna där! Att jobba med Attraktionslagen som du strax kommer att bli bekant med – handlar också om precision! Inte om någon halvanvänd ungefärlig insikt, utan om exakthet och att göra enligt det vinnande receptet. Så jag drar en parallell med suffléreceptet som en enkel men användbar metafor. För att få dig att tänka lite utanför det ibland lite för rationella tänket. För att få dig att bli medveten och känna efter hur du generellt känner inför att läsa och följa recept. Hur brukar du göra?

 

► Gillar du att till punkt och pricka följa ett recept i alla fall en gång innan du gör om det?

► Tycker du inte alls om att laga mat efter recept?

► Eller kanske kommer du dig inte för att göra det, men har egentligen inget emot det? Ta dig en funderare på dessa frågor innan du läser receptet.

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull. Smält sedan chokladen i mjölken i en annan kastrull och tillsätt kakao. Blanda chokladmjölken med det smälta smöret i en bunke.
  3. Tillsätt mjöl under omrörning. Rör sedan försiktigt i äggulorna i den fingervarma smeten.
  4. Vispa äggvitorna till skum men inte för hårt, då kan sufflén få svårt att resa sig. Smaksätt med likören och vänd sen ner i smeten.
  5. Smörj och sockra fyra timbalformar eller fyra små formar med rak kant, cirka åtta centimeter i diameter och sex centimeter hög. Sockret gör att sufflén får lättare att resa sig och gör också att ytan blir knaprig.
  6. Häll smeten i formarna och grädda dem i nedre delen av ugnen i cirka 15-20 minuter. Servera genast.

Ponera nu att det börjar med att du under punkt 3 rör ned äggulorna kraftigt istället för att röra ned dem försiktigt. Under punkt 4 vispar äggvitorna för hårt. Hoppar över att sockra formarna i punkt 5 för att göra det lite nyttigare och sätter in plåten i mitten av ugnen under punkt 6. Fyra småsaker kan tyckas, men när det gäller sufflé, kan det faktiskt vara just de eller kanske till och med bara en av dem som gör att den inte kommer resa sig ens en millimeter. Receptet är taget ur en kokbok som är skriven av en person som kan göra suffléer och förmodligen gjort det många gånger med varierade resultat för att ha kommit fram till de propåer som ges i receptet för både en lyckad såväl som en icke lyckad sufflé. Risken att vi inte kommer lyckas på första försöket är klart större om vi inte följer receptet och tipsen vi får, än om vi faktiskt först testar receptet i sin helhet – innan vi börjar lägga till och dra ifrån enligt våra egna referensramar. Är du inte en van kock, bagare eller konditor kan det vara klokt att i alla fall börja så. Så till dig som redan från början valde att inte läsa och göra enligt mitt recept – Har du inte redan gått tillbaka, så gör det nu! Gör om, gör rätt! Annars lär du aldrig få veta vilken kraft receptet i den här boken och de insikter du får genom den kan ha.

 

Klokskaper 

”A mind that is stretched by new experience, can never go back to its old dimensions”

Oliver Wendell Holmes

 

 

En ny väg har alltid en början

Jag blev presenterad för Attraktionslagen redan för drygt trettiofem år sedan. Slukade all litteratur jag kom över i ämnet och försökte förstå. För drygt sjutton år sedan förstod jag genom en rad händelser, hur lite jag egentligen hittills hade förstått gällande ämnet, min gedigna kunskap och mina ambitiösa försök till förståelse till trots. Något som inspirerade mig att då börja studera Attraktionslagen på allvar. Det finns en uppsjö av spännande, intressant litteratur, föreläsningar, forskning, avhandlingar etc och jag har alltid som sagt tacksamt slukat allt jag kommer över eftersom ämnet fascinerar mig så enormt. Vad jag dock tyckte efter vägen var att det inte fanns någon bok som på ett enkelt sätt fick mig att förstå hur detta ogripbara, abstrakta och lite ”för stora” fungerade rent praktiskt och hur det påverkade mitt och alla andras liv. Det fanns inte heller någon bok som pratade energier ur ett kvantfysiskt perspektiv och beteendevetenskap i samma bok. Därför skrev jag – Jag blir vad jag tänker som kom i slutet av 2012 och sedan SÅ KLART! Hur DU & Attraktionslagen blir ett vinnande team som kom 2017 och som ljudbok 2018. I syfte att göra detta ganska obegripliga och ogripbara – begripligt även för läsaren som inte läst hundra hyllmeter med böcker om Attraktionslagen, psykologi och beteendevetenskap.

Min innerliga, starka övertygelse är att denna kunskap inte endast ska vara till för några få, invigda. Utan för A-L-L-A! Därför är min ambition att ge enkla, kraftfulla verktyg och så många aha-upplevelser som jag bara kan om hur saker och ting hänger ihop, för att även DU med ännu större kraft ska få de insikter som ger dig möjligheten att kunna skapa en helt ny nivå av klarhet och harmoni i ditt liv och kunna leda dina medarbetare till detsamma. Jag vill visa dig saker som jag ser ur ett metaperspektiv är starkt knutna till varandra när det gäller att inte bara förstå, utan även kunna påverka resultaten man får.  Så, – Låt mig snurra på kalejdoskopet, visa några intressanta studier och på ett enkelt sätt berätta hur denna universella naturlag fungerar som jag kommit att förstå den.

 

Kärt barn har många namn

Denna universella naturlag kallas vid flera namn. Attraktionslagen, Attraktionskraften, Lagen om attraktion, Lagen om attraktionskraften eller kort och gott, – LOA. Hädanefter kallar jag den mest bara Attraktionslagen. Det handlar alltså om en naturlag. Som alla naturlagar är den statiskt i sitt skeende. Allt händer i en viss ordning, utan variation. Attraktionslagen är inte värderande, utan jobbar bara med det fokus, de tankar och känslor vi ger den att interagera med. Den energifrekvens vi genom dessa lägger oss på, matchar Attraktionslagen. Den speglar oss.

 

Gravitationskraften är också en universell naturlag

Den är också statisk och inte värderande. Det är ju inte så att elaka människor som ramlar ut från fjortonde våningen kraschar, medan goda människor som gör det samma plötsligt vecklar ut en fallskärm ur tomma intet och sakta signar ned utan en skråma… Eller att gravitationskraften bara fungerar för rika människor, medan fattiga far rätt ut i rymden. Du förstår säkert vart jag vill komma med dessa simpla liknelser. Det är väl inte sannolikt att du skulle börja tvivla på att Lagen om gravitation verkligen existerar, för den får vi ju så påtagliga bevis hela tiden på att den är i ständigt arbete på jorden, men Attraktionslagen… vad är det för någon lag kanske någon tänker? Hade den funnits hade jag hört talas om den. Är det, det där som de pratade om i boken och filmen The Secret?

Lite för flummigt för mig! Inte riktigt min grej! Jag är mer en evidensperson. För vad finns det för bevis egentligen för att Attraktionslagen verkligen ens existerar? Om den fungerade borde ju alla veta om att den gjorde det! Och veta hur! Så tänker dessvärre många i ren okunskap, vilket inte leder framåt.

 

Vi vill ha bevis. En massa bevis!

Många känner att de behöver starka bevis innan de kan tänka sig att tro på något som går utanför det allmänt kända. Men det de flesta inte vet är att ordningen i Universum är sådan att vi först behöver tro, innan vi sen ser bevisen. Mänskligheten har tagit sig genom många kriser och över många oöverstigliga berg när det gäller att ta till sig och våga tro på och tillämpa något nytt. Sokrates var det första kända historiska exempel på personer som avrättats av staten för att de har tänkt annorlunda. Jorden var definitivt platt, folk som påstod något annat rörde sig i farligt vatten. Så kallade häxor blev brända på bål. Bröderna Wright blev utskrattade, hånade och löjliggjorda när de påstod att de skulle kunna få ett tungt föremål att lyfta från marken och flyga genom luften. Vissa vetenskapsmän har tvingats till sinnesundersökning när de framlagt sin forskning som med tiden visat sig fungera. Det finns många människor som fått stå ut med spott och spä genom tiderna när de försökt att få folk att vidga vyerna, vidga sin perception och ta till sig ny information som den stora massan ännu inte sett bevis på. Med tiden har tillräckligt många fått tillräckligt många bevis och då först har mobben kunnat ta till sig det nya. Man har kommit över den kritiska massan och folk kan tryggt följa, istället för att våga vara först med att tro. Människan är i sanning en spännande varelse!

Jag lyssnade på en intervju med en amerikansk forskare som pratade om hur långsamt det går framåt framförallt inom de alternativa- men även gällande de klassiskt medicinska metoderna, för att det ska samlas evidens att de verkligen fungerar i så otroligt många lager innan allmänheten kommer i närheten av att få veta om att metoderna ens existerar. I snitt tar det 17 år innan man erkänner något som fungerar. Han gjorde en liknelse med en Iphone vilket i alla fall för mig – blev lite av en ögonöppnare. Tänk dig att din nya Iphone du köper är 17 år redan som ny, och att du dessutom inte kan använda dig av alla finesser, för det är en massa funktioner som inte ännu stöds av tillräckligt många bevis för att de verkligen fungerar – (även om de gör det), så därför är de inte tillgängliga… Så du får en gammal telefon med en massa låsta funktioner! Intressant liknelse, eller hur! Jag tänker att det faktiskt skulle gagna oss att inte hårdnackat vägra se något annat än det som hittills av betydande människor erkänts som verkligt och riktigt. Förrän den kritiska massan erkänt det som okej. Om vi ska kunna skapa en bättre värld för oss själva måste vi börja hos oss själva. Och hade vi kunnat skapa något annat än det som är med den informationen som vi redan har, – hade vi redan gjort det! Vi är i ett paradigmskifte och för att kunna se verkligheten förändras, – måste vi förändra hur vi ser på verkligheten!

 

Vetenskapliga bevis och betydelsefulla lärare

Det är inte helt enkelt att hitta bevisföring för Attraktionslagen generellt när man Googlar på Attraktionslagen, men det bevisar inte att den inte existerar, utan bara att det är svårt för gemene man att hitta och tolka informationen. Jag har tagit med lite spännande information om vetenskapliga tester och forskning som kanske inte alla känner till, för att visa en parallell verklighet till det uppenbara som vi läser om i tidningarna. Som faktiskt pågått i generationer, fast gemene man generellt inte har en aning om det. Självklart finns en uppsjö med forskning och experiment gjorda och den moderna vetenskapen inom kvantfysiken går hela tiden framåt. Förutom forskningen har Attraktioslagen flitigt erkänts som ett utom ordentligt framgångsverktyg sedan tidernas begynnelse. Ralph Waldo Emerson och Albert Einstein talade hela tiden om Attraktionslagen i sin forskning. Stålmagnaten Andrew Carnegie och bilmagnaten Henry Ford pratade öppet om att de använde Attraktionslagen för att visualisera och attrahera sina drömmar och visioner. Napoleon Hill, författare, journalist, rådgivare till två Amerikanska presidenter, – Woodrow Wilson och Franklin Delano Roosevelt, tillika Carnegies anförvant, – skrev redan 1937 succéboken “Think and grow rich” som 2011 hade getts ut i 70 miljoner exemplar världen över – och fortsätter ges ut i förnyade upplagor! Andra som lär ut Läran om Attraktionslagen och gjort så de senaste 40-50 åren är ett flertal internationella otroligt framgångsrika exekutiva coacher, författare och föreläsare inom personlig utveckling så som Jim Rohn, Zig Ziglar, Brian Tracy. NLP gurun Tony Robbins, Bob Proctor, Jack Canfield, Wayne W Dyer. Metafysiker Dr Joe Vitale, transmediet Ester Hicks och många, många fler. För att inte tala om Rhonda Burns som skrev boken The Secret som kom 2006.

På 80-talet gick Läran om Attraktionslagen under New Age, som användes som lite av ett skällsord. Eller beskrevs som en typ av nyandlighet. I Descartes (Matematiker och filosof född 1596) resonemang ser jag att det definitivt liknar det som långt senare bevisades igen och igen i ett vetenskapligt experiment som kallas dubbelsslitsexperimentet, som jag strax tar upp. Man kan till och med hitta citat i bibeln om Attraktionslagen, så att Attraktionslagen är ett nytt modernt påfund, eller kan kategoriseras som en typ av nyandlighet stämmer ju inte direkt. Min egen övertygelse är att nu är det tid för den kritiska massan att vakna, för att kunna inte bara påverka sina egna liv, utan även kunna påverka samhället i stort, genom att medvetet skifta energi. Attraktionslagen handlar inte om andlighet, utan om energi som vibrerar i olika frekvenser. Energi vilket allt och alla är, – sett på en molekylär nivå. Sen om andlighet och energi har med varandra att göra, – det är en annan bok.

Vi vet tillräckligt mycket idag för att kunna styrka att vi kan påverka atomer och molekyler omkring oss.

 

Vetenskaplig forskning om våra tankars och känslors radiovågor har bedrivits i 28 år på Princeton University i USA

(Fakta bl a hämtade ur artikel från Illustrerad vetenskap nr 1/ 2003.)

En forskargrupp som kallas PEAR (Princeton Engineering Anomailes Research) bedrev 1979-2007 forskning som ger en ny syn på kraften av det kollektiva medvetandet. Så kallade slumpgeneratorer, små elektroniska lådor som slumpmässigt sänder ettor och nollor eller olika ljudsekvenser, placerades ut över hela världen. Generatorernas utslag sändes via Internet till en server. Syftet var att undersöka om de skulle ge oväntat kraftiga utslag under stora händelser som påverkade många människor, som t.ex. stora naturkatastrofer och krig.

Mätinstrumenten är placerade på 54 platser världen över, finns i alla nordiska städer och var under forskningen direkt förbundna med Princeton via internet. Under studierna registrerade man slumpgeneratorernas reaktion under ca 120 tidpunkter som nyårsaftnar, naturkatastrofer, 11 september-händelserna, Nato-bombningarna över Jugoslavien 1999 och när John F Kennedy Jr. omkom i en flygolycka 1999. Det sistnämnda kunde speciellt registreras i USA. Utslagen i samband med den 11 september är de mest markanta som någonsin registrerats. Lite mindre dramatiskt men nog så påtagliga mätningar gjordes då mätinstrumentet placerades på en fotbollsarena där man spelade en spännande match, och där mätinstrumenten gav klara utfall. Forskarna vid Princeton och andra universitet världen över där liknande studier bedrivs arbetar nu med att utveckla och testa teorier som kan förklara de olika mätningarna.

 

Klokskaper

”Att tro på de saker du kan se och röra vid är ingen tro alls, men att tro på det osedda är en triumf och en välsignelse.”

Abraham Lincoln

 

Generellt visar resultaten att någonting sker när stora folkmängder upplever samma typ av känslor samtidigt.

Forskare arbetar med teorier som bekräftar att vi alla är sammanlänkade via obevisade kommunikationskanaler i ett s.k. globalt medvetandenät. Forskarna försöker nu göra upp med det så kallade vetenskapliga kulturarvet. De anser att vi människor tack vare det gemensamma medvetandefältet inte enbart kan påverka maskiner och framförallt varandra, utan även naturen och till och med vädret.

Till exempel har de undersökt de senaste 50 årens väderstatistik från staden Princeton för att se om invånarna har haft något inflytande på vädret.

Varje år den 4 maj arrangeras en utomhusfest på årsdagen av grundandet av Princeton University för att se om innevånarna har haft något inflytande på väderleken. Alla som deltar vill naturligtvis att det ska vara regnfritt just den dagen. Det visar sig att det under de senaste 50 åren anmärkningsvärt sällan har regnat i Princeton den 4 maj även om det regnat på andra platser i närheten i New Jersey

 

Enligt forskarna så tyder allt på att vi är mentalt förbundna med varandra

och att det är våra kollektiva känslor som påverkar elektroniken. Dessa små slumpgeneratorer som finns runt om i världen började alltså ge utslag den 11 september när människor världen över kände chock, ilska och avsmak över terrorattacken. Resultaten tyder på att det finns ett globalt händelsefält som vi alla har del i via våra tankar/känslor.

Man har gjort ett stort antal experiment på Princeton och även på andra universitet som pekar på att människor även kan påverka maskiner med hjälp av endast tankar/känslor.

I ett försök har man till exempel en dator som är programmerad att slumpmässigt växla mellan 2 bilder – det kan vara till exempel en bild på en söt baby eller frånstötande bilder på ett krigsscenario.

Det har visat sig att många människor kunnat påverka datorn till val av önskad bild och detta även på mycket långa avstånd som upp till hundratals kilometer!

Resultaten pekar på att försökspersonernas förmåga att påverka datorn är beroende av intensiteten i känslorna.

 

På jobbet

Om du reflekterar över informationen om ett möjligt kollektivt medvetande och tänker på vad den informationen kan innebära i företaget, vad ser du då? Vad händer när ett missnöje börjar få fäste bland medarbetarna? Hur mycket bidrar individen till att förstärka missnöjet och vart leder det?

Vad händer med ett positivt känslofokus? Hur kan du använda dig av den här kunskapen på ett sätt som ger dig fördelar?

 

Man har börjat se på primitiva folks ritualer på ett nytt sätt

Upptäckter som dessa har gjort att en del vetenskapsmän har börjat fokusera på så kallade primitiva folkslags ritualer på ett helt annat sätt. I den utvecklade delen av världen har vi hittills ansett att ritualer som bl a regndanser är ett uttryck för övertro. Kanske är dessa ritualer i själva verket mycket konkreta försök att påverka den fysiska världen med hjälp av ett gemensamt medvetet fokus.

Att vi alla är sammanlänkade mentalt kan kanske kännas overkligt eller till och med övermäktigt att ta in, men faktum är att det finns många liknande exempel i djurens värld. Här är ett av dem:

I 1930-talets England lärde sig småfåglar att picka hål på de flaskor som mjölkbuden ställde vid ytterdörren på hus. Kort därpå började fåglar i andra länder i Europa uppvisa samma beteende.

Fenomenet spred sig betydligt snabbare än vad som skulle varit möjligt om fåglarna skulle lärt sig av varandra. Forskarna tror att denna färdighet blev känd via ett gemensamt högre medvetande.

 

 Dr Masaru Emoto

Något som, bland många andra, – Dr Masaru Emoto gjort tusentals experiment om, där alla experiment vittnar om att ja, – vi har ett gemensamt högre medvetande. Dr Emoto var en internationellt erkänd Japansk forskare som skrivit flera böcker i ämnet, med en examen i humaniora och vetenskap från Yokohama Municipal University och var doktor i Alternativ Medicin vid Open International University. Dr Emoto gick bort 2014, men hans många år av revolutionerande forskning kring vatten har väckt stor uppmärksamhet världen över. Han lyckades med konststycket att visa med sina bilder av frysta vattenkristaller vad många sensitiva människor redan vet och homeopater har använt sig av sedan länge: Att vatten har förmågan att ta upp medvetenhet i olika former. Att en tanke, ett ord eller en känsla tas upp av vattnet och förändrar dess energi och kvalitet. Har du inte redan sett klipp på Youtube kan jag rekommendera dig att titta på water experiment och passa på att titta på hans rice experiment när du ändå tittar. Fascinerande studier som definitivt väcker tankar! Vidare har Dr Emoto behandlat sjöar som varit försurade eller vattentäkter som haft odrickbart vatten med ljud och/eller medveten tanke att förändra sjöns vattenkvalitet. Stora grupper av människor har samstämt mediterat, gjort det både i grupp fysiskt på samma plats, men även samtidigt på olika ställen i världen vilket förändrat frekvensen och renheten i vattnet, som konfirmerats genom före- och efter prover. Abstrakt? Definitivt! Men ett faktum.

Dr Emotos Water experiment https://youtu.be/Moz82i89JAw

Dr Emotos Rice experiment https://youtu.be/Ehlw-9PJkIE

 

Reflektion

Efter att ha tittat på Dr Emotos rice experiment, reflektera lite över det faktum att vi människor som vuxna består av ca 65% vatten och ett nyfött barn av 75%. Om du tänker på effekten i cylinder två och tre och på vad du ser runtomkring dig både privat och jobbrelaterat, – är det något som du per omgående behöver se över i ditt eget sätt att kommunicera, eller kanske du vill visa klippet för någon annan som definitivt behöver se det? Ta dig ett par minuter och reflektera på vad det betyder i ett större sammanhang. 71 % av jordens yta är täckt med vatten. Vad tror du effekten blir – om man ser det ur det här perspektivet, att vi dagligen, – i alla media kanaler blir matade med katastrofer av alla de slag? Hur transporterar vattnet all den sorg, rädsla och hat som extremt många människor i stor del av världen känner? Och hur landar det i oss?